Alex Plender nr 42
Wankel Karting Kart Racing
DNKM Saterland race 2 15 april 2017 in Spa Francorchamps

Donderdagavond omstreeks 22 uur met de gehuurde camper vertrokken richting spa, om kwart voor 2 aangekomen en lekker gaan slapen.

Vrijdag was het schitterend weer dus we hadden er zin in. We hadden de nieuwe motor meegenomen om in te kunnen rijden zodat we deze zaterdag ook gebruiken kunnen. De 1e sessie tot max. 6000 toeren gereden, Alex hield zich hier erg goed aan. De volgende 3 sessies toerental steeds met ongeveer 1000 opgeschroefd zodat we na sessie 4 op 10.000 toeren zitten. Bij 5e sessie eerst de motor goed ingereden en vervolgens vol open getrokken tot 11.500 toeren. Bij alle inrijd sessies hebben we gekozen voor de oude Vega banden van vorig jaar. Bij de 6e sessie alles uit de kast gehaald om een goede laatste training te kunnen doen dit keer op de MG wedstrijd slicks, ronden lang tijden van 45.5 kunnen rijden, dus erg tevreden. De boel voor de dag opgeruimd en nu wachten op Karin en Ilham die in de loop van de avond aankomen en dan lekker uit eten gaan..

Wat is het heerlijk om op zaterdag ochtend zonder stress op de kartbaan wakker te kunnen worden. Helaas zat het weer niet mee, regent flink en de baan is flink nat. De bedoeling is om de vrije training zodoende om slechte regenbanden te gaan doen, echter vlak voor aanvang van de training komt de regen met bakken uit de lucht en doen we toch de goede regenbanden er maar onder om vooral geen schade te rijden. Ook de kwalificatie in de regen, Alex rijd voor wat hij waard is en weet zich voor de andere wankels en op de 8e plek te kwalificeren van de 18.

Race 1 is de regen gelukkig minder maar nog steeds een kletsnatte baan, Alex heeft een goede start en rijdt weg bij de andere wankels, door een uitval van de van de hiths voor hem weet Alex binnen te komen op de 7e plek, prima resultaat met deze omstandigheden.

Race 2, de baan word droger en dus nu toch echt de mindere regenbanden eronder (intermediates). Met 1 opdracht is Alex de baan opgestuurd rij voorzichtig en blijf de wankels voor, dit weet hij prima vol te houden en wederom op de 7e plek binnen gekomen, aantal mooie gevechten met 1 van de Hirths #41, achteraf gaf Alex aan dat hij dacht dat dit Robert #48 was.

Race 3: Een droog spoor en eindelijk tijd om te knallen op de slicks, met de zekerheid dat uitrijden de 1e plek van de dag betekent is het erg lekker starten. Alex heeft er zin in en rijdt de snelste tijden van de dag. Hij zit ronden lang vast achter een Hirth #7, deze is sneller op het rechte eind maar in de bochten veel langzamer , Alex neemt geen risico’s om in te halen en laat het lekker zo.

Plek 1 in Spa mooier kan het niet, met een heerlijk gevoel de dag afgesloten. Nog 1 nachtje in de camper slapen en dan morgen ochtend weer richting huis.

Op naar de 3e Chrono wedstrijd in Spa op zondag 14 mei