Alex Plender nr 42
Wankel Karting Kart Racing
Race 1 DNKM Saterland in Emsburen 18-03-2017

Vandaag mogen we aftrappen bij DNKM Saterland, het weer is erg nat als we vertrekken maar de verwachten lijken gunstig. Bij aankomst staat de paddock stampvol veel ook met auto’s zodat we niet direct een plekje kunnen vinden mede ook doordat een busje de straat volledig blokkeert, maar na wat zoekwerk hebben we de eigenaar gevonden en kunnen we de paddock oprijden en een plekje zoeken. Robert Betcke #48 heeft een plekje naast zich voor ons vrijgehouden dus dat is erg prettig. Terwijl Alex en Henk de kar op zijn plek zetten zet Karin de auto weg . De organisatie is volledig in nieuwe handen dus even wennen aan alles. Henk en Karin starten vervolgens met het opzetten van de tent en Alex meld zich bij de organisatie. Het is gelukkig droog, maar waait flink dus de tent even goed vastzetten. De baan is erg nat dus de vrije training doen we op een paar oude W5 regenbanden maar wel met droogweer afstelling, alleen de stabilisator word er voor in gezet voor meer grip op de voorwielen.

Bij de kwalificatie is de baan droog genoeg geworden en word er gekwalificeerd op slicks. Alex komt direct vast te zitten in het verkeer, aangezien er niet echt inhaal mogelijkheden zijn op de baan valt de kwalificatie een beetje tegen met een 38,83 komt hij op plek 12 te staan, de beide wankels kwalificeren voor hem (38,3 en een 38,80). Dus hij zal bij race 1 echt aan de bak moeten.

We staan opgesteld om voor race 1 te vertrekken, krijgt Alex spontaan een bloedneus. Snel met wat zakdoekjes proberen het te stelpen maar het stroomt maar door. We verstoppen ons een beetje voor de organisatie achter een aanhanger en Henk staat er continu voor, hopelijk stopt het en hopelijk zien ze het niet want zo kan en mag natuurlijk niet gereden worden. Als het teken komt dat de motoren gestart mogen worden, snel in de kart gesprongen, nog 1 keer de neus schoongemaakt, helm dicht, motor gestart en rijden maar. In ieder geval over de startlijn en als het dan nog niet weg is, kom maar weer binnen. De formatie voor race 1 was niet op orde maar toch besluit de starter te vlaggen en race 1 begint, Alex verlies direct een aantal plekken en moet bijna achter aan sluiten.

Het lukt hem niet de Hirths voor hem in te halen en ronden lang blijft hij zijn best doen. Aangezien er een aantal rijders van de baan raakt en Robert S. wankel  #22 zijn motor kapot rijd weet Alex binnen te komen op de 11e plek en 2e van zijn klasse, dat is al een plek gewonnen. Gezien het begin van de race, niet slecht gedaan.

Ook bij race 2 gaat de start erg rommelig, Robert B wankel #48 laat de motor in de formatie ronde uitvallen en kan dus niet starten, terwijl de laatste karts het rechte stuk nog moeten oprijden word de race al gestart, wederom raakt Alex wat plekken kwijt en moet er hard aan trekken om toch nog wat te winnen. Hij is volop in gevecht met #34 ondanks dat dit een andere klasse is wel hij Alex er toch niet langs laten, vlak voor het eind van de race tikt Alex hem per ongeluk aan wat bij #34 zoveel irritatie oproept dat hij Alex er tot 2 maal toe probeert af te beuken wat hem gelukkig niet lukt, Alex weet op de baan te blijven en vlak voor #34 over de finish te rijden, en komt binnen op plek 7, en op plek 1 voor de wankels.  Alex probeert #34 nog te spreken over het incident maar deze is zo kwaad dat dit helaas geen zin heeft .

Op naar race 3 maar 1 opdracht voor Alex, uitrijden en de punten pakken want dan sta je op plek 1, laat de anderen maar inhalen, maar neem geen risico’s. Bij de opstelling voor race 3 kwamen we er ineens achter dat Alex niet op de startlijst voor kwam, dus Henk en Alex moesten snel met de dame van de opstelling naar de wedstrijdleiding toe. Hier werd na even zoeken gelukkig gezien dat er iets fout was gegaan en Alex mocht op zijn eigen plek van start gaan, direct voor #34 wat deze zichtbaar niet leuk vond. Ook bij race 3 was de start niet zoals we wilden en laat hij meerdere karts hem inhalen, Hij weet Robert #48 in 1e instantie nog wel achter zich te houden, maar deze weet hem er in de bocht op een gegeven moment toch tussen te wringen. Laten gaan en uitrijden hadden we gezegd dus ook zo gedaan. Wat trouwens Alex niet weerhoudt zijn snelste rondetijd van de dag te rijden een 37,3. Achteraf blijkt de kop van het veld dezelfde tijden te rijden, ach ja als de kwalificatie eens goed was gegaan ……… Maar goed dus op de 2e plek de race uitgereden maar met de 1e prijs naar huis.

We hopen dat deze race voor de organisatie een opstart probleem was en dat de boel bij de volgende race beter is geregeld. Doordat we geen beeldschermen meer hadden konden we ook niets aan tijden bekijken en dat maakte met name de kwalificatie wel erg onduidelijk. Overall in de was en de volgende race Chrono Berghem 2 April